כיצד זה ייתכן אנשים אשר סבלו שנים רבות, עברו בדיקות שונות וטיפולים שונים ולא מצאו מזור למצוקתם לא ברפואה המערבית ופעמים גם לא ברפואה הטבעית
התשובה הקצרה היא מעי דליף
אם כך, מהו מעי דליף ?
גורמים שונים, כמו מזון לא מתאים, רעלן, או פטריית הקנדידה ועוד, גורמים לנזק לרקמת המעי עד כדי יצירת חורים מיקרוסקופים.
במקום נוצרת דלקת הגורמת לכאבי הבטן החזקים (הגורם המקורי לבעיה כמו מעי רגיז) ובנוסף, דרך החורים האלה זולגים לזרם הדם רעלנים ומולקולות לא מעוכלות אשר אינן מוכרות לגוף, והתוצאה שמערכת החיסון תוקפת מולקולות ורעלנים אלה, ואף פעמים רבות גורמת לשחרור היסטמין הגורם לתופעות אלרגיות.
לכן במצבי מעי דליף ניתן לראות פעמים רבות אלרגיות רבות ומשתנות לפרקים.
בנוסף, מעי דליף פעמים רבות גורם לתקיפה אוטואימיונית של בלוטת התריס, ואם המצב לא מטופל הבעיה מחמירה עד כדי מחלת "השימוטו" (כפי שהוסבר קודם במאמר "תת-פעילות סמויה אשר אינה מאובחנת היא המקור לסבל שלך".
למאמר
להלן הרחבה על מספר גורמים למעי דליף:
1.
פטריית הקנדידה
הימצאות קנדידה באופן פתוגני (כלומר, התרבות רבה מדי), במערכת העיכול הינה בעיה שכיחה אצל אנשים רבים באוכלוסיה המערבית. כאשר מערכת החיסון שלנו נחלשת הפטרייה יכולה לשגשג בגוף.
סטרס הוא אחד התהליכים שמאוד מחלישים את מערכת החיסון, וכידוע לך סטרס הוא המחלה המערבית השכיחה ביותר.
כיצד זה קורה ?
הפטרייה משתרשת ברקמת המעי, ושורשיה חודרים עמוק לתוך הרקמה ומחררים אותה עד כדי יצירת חורים מיקרוסקופים, וזה הגורם ליצירת מעי דליף.
הרפואה המערבית אינה מתייחסת לבעיה ואינה בודקת אותה. ישנן קופות שהיום נותנים את הבדיקה רק אם מבקשים, אך עדיין הרופאים לא מתייחסים לבעיה זו, ואפילו מתייחסים לדבר בזלזול.
לשיטתי: אני גם מאבחנת אנרגטית את הבעיה, ואף מטפלת באופן יעיל בקנדידה ונזקיה.
מיגור הקנדידה מהגוף מאפשר לרקמת מעי להירפא. בנוסף ליווי הטיפול עם תוספי תזונה היודעים לשקם את רירית המעי מאפשר הרגעה מהירה של הכאבים וריפוי מלא ומהיר.
2.
מזון שאינו מתאים לך גנטית
הידעתם שגם מזון הכי בריא כמו מלפפון או תפוח או סויה עלולים להוות עבורכם מזון מזיק הגורם למעי דליף ?
כל מזון מכיל מולקולות שעלולות לא להתאים לכם גנטית ולייצר אי סבילות, אלרגיות ואף מעי דליף.
יש מזונות אשר כאשר אינן מתאימים לכם גנטית הם מתחברים לרקמת המעי ומדביקים תאי רקמה זה לזה (תהליך הנקרא "גלוטינציה), עד כדי נזק וחירור רקמת המעי.
חומר ידוע שעושה זאת הגלוטן, אך ישנם חלבונים חיטה רבים אחרים שעושים זאת והם אינם ידועים ומזונות רבים שעושים זאת.
לשיטתי: אני בודקת את כל המזונות שהאדם אוכל, לבדוק האם הם מתאימים לו גנטית והאם יש להם
קשר למעי הדליף ?
כך מנוטרלים מזונות הפוגעים במעי, והמעי יכול להירפא ולהשתקם, בנוסף אני מנחה את האדם לתוספים תזונה היודעים לרפא את רקמת המעי, מה שמאפשר הרגעה מהירה של הכאבים וריפוי מלא ומהיר.
3.
דלקתיות בגוף
דלקתיות בגוף לרוב אינה נבדקת בבדיקות כלליות. דלקיות בגוף יכולה להוות גורם ראשוני לדלקת במעי הגורמת לתסמונת של מעי רגיז, זאת משום שברגע שיש דלקת כל שהיא בגוף, המרכיבים הדלקתיים שנוצרים בגוף נעים בזרם הדם ויכולים לייצר דלקת במקום אחרים בגוף.
לשיטתי: כל טיפול במעי דליף מלווה בבדיקות רפואיות למדדי דלקת, ובטיפול של תדרים ותוספים תזונה לריפוי הדלקת.
< זה מדהים באיזו מהירות אנו יכולים לרפא את המעי הרגיז כאשר אנו מרפאים את הדלקת ומטפלים בגורמים במעי ובגוף בכלל שיצרו את הדלקת מלכתחילה.
4.
סטרס
סטרס כפי שציינתי קודם הינו גורם ראשוני להורדת אפקטיביות מערכת החיסון. וכאשר מערכת החיסון נחלשת, הקנדידה יכולה לשגשג ותהלכים דלקתיים נוצרים או מתעצמים.
בנוסף, התמונה הרגשית של אדם עם מעי רגיז היא הרבה פעמים שהוא "לוקח לבטן דברים, ולא מביע את עצמן".
בטיפול הרגשי התומך, אני והמטופל/ת עובדים יחד, כמו ספורטאי ומאמן, על מתן מענה רגשי הן למצוקות העבר שאינן מרפות ומשפיעות על הכאן והעכשיו של האדם, כמו גם על הדפוסים המקובעים המודעים והלא מודעים אשר גורמים לסטרס בחייו.
אני מציידת כל מטופל/ת בכלים אפקטיביים לעזור לעצמו ביום יום לנהל את חייו ללא סטרס.
פעמים כדי להירפא ממעי רגיז, אנו נדרשים לצמוח מתוך מצוקות חיינו, אל העתיד שתמיד רצינו שיהיה לנו, אל השקט הפנימי והביטוי העצמי והעוצמה האישית שתמיד רצינו להביע.
לסיכום
הבנת התהליכים שופכת אור כיצד זה יש תקווה ממשית לריפוי מלא של תסמונת המעי הרגיז, ותקווה גדולה במקום שלפעמים היאוש כבר שוכן קבע.
אז אל תאמרו נואש, משום שאם מאתרים ומטפלים בגורמים האמיתיים אין שום סיבה לא להבריא ולהתרגל לחשוב על המעי הרגיז רק כזיכרון לא נעים.