בחירת שם לתינוק
מאת דב גרגור, מומחה לנומרולוגיה, בעל אתר נומרולוגיה
מדוע חשוב לבחור שם בעזרת ידע נומרולוגי?
לכל שם יש תדר ואנרגיה משלו. אנחנו יודעים זאת באופן אינטואיטיבי: יש שמות שנעימים לנו ויש כאלה שלא. כשאנחנו שומעים שם של אדם אנחנו לא פעם כבר מנחשים מי הוא ומה הוא. אבל בגלל המשמעות הגדולה של השם למהלך חיי הילד, חשוב מאד לבחור שם לא רק בגלל שהוא יפה בעינינו – אלא בגלל יכולתו לקדם ולתמוך בילד.
לפי הנומרולוגיה, לכל צירוף של אותיות יש משמעות אחרת, שנובעת מהמספרים שלהם בגימטריה (ללא חישוב האפסים). כך למשל השם "יואב" מורכב מצירוף המספרים 1+6+1+2 – וביחד 10, כלומר הספרה 1.
לפי הנומרולוגיה, לכל ספרה יש תדר אנרגטי משלה: למשל, הספרה 1 מרמזת על אינדיבידואליות, יכולת הנהגה, כישורים ניהוליים, קושי עם סמכות, ורצון להחליט לבד. לכן, ילד שייקרא יואב ילווה כל חייו בתכונות האלו. לעיתים הן יהוו עבורו מקפצה, ולעיתים נטל.
מומלץ מאד להתייעץ עם נומרולוג בעת בחירת השם: מומחה בתחום יוכל לפרוש בפני ההורים את מכלול המשמעויות של השמות ביניהם הם מתלבטים, כך שיוכלו לקבל החלטה מושכלת.
מהם השיקולים הנומרולוגיים בבחירת השם?
בבחירת שם מתאים לתינוק, יש לקחת בחשבון כמה שיקולים:
האם יש שמות "טובים" ושמות "רעים"?
בניגוד למיתוס, אין דבר כזה. אין שמות טובים ורעים, אלא רק שמות שמתאימים לאדם – וכאלה שאינם מתאימים לו. לא פעם, נבחר לאדם שם שאינו מתאים לתאריך הלידה שלו, והתוצאה היא קונפליקטים וקשיים בחיים. שינוי השם יכול לעשות טוב במצבים שכאלה.
עם זאת, עדיף לתת שמות שיש בהם גם עיצורים וגם תנועות (אותיות אהו"י). שמות ללא אות תנועה (כמו גל, ערן, ענת, בר), כשמם כן הם: אין בהם תנועה. אנשים שנושאים שמות כאלה מוצאים את עצמם לא פעם תקועים, או לא "זורמים".
אחד הפתרונות למצב כזה הוא מתן שם חיבה: בשם "ענתי" או "גלי" יש תנועה וזרימה שאין בשם המקורי.
נכון, יש שטוענים ששם צריך להופיע בתעודת הזהות כדי לעשות שינוי. לפי ניסיוני, די בכך שאנשים סביב קוראים לילד בשם החיבה שלו במשך למעלה משלושה חודשים. השינוי קורה ומורגש.
מה עם שם נוסף?
בעדות רבות נהוג להוסיף לרך הנולד שם נוסף (שם אמצעי) – לרוב על שם קרוב משפחה שהלך לעולמו, או להבדיל על שמם של סבא או סבתא חיים שהמשפחה מעוניינת לכבד.
חשוב לדעת שהשם הנוסף משנה את האנרגיה של השם הפרטי, וגם הוא יקרין על מהלך חייו של הילד ועל הקשרים בתוך המשפחה.
מתן שם של אדם שנפטר
בחלק מהעדות בארץ נהוג להעניק לתינוק שם על שמו של אדם קרוב שנפטר. אם מדובר בשמו של קרוב שהלך לעולמו בשיבה טובה, אין שום בעיה (כמובן, כל עוד השם מתאים לאנרגיה של תאריך הלידה ולמספרים במשפחה), אולם חשוב לדעת שביהדות לא מומלץ להעניק לתינוק את שמו של אדם שמת מוות לא טבעי. שם שכזה מעמיס על הרך הנולד תדר של גורל של אדם אחר, על כל כובד משקלו הטראגי. מוטב להעניק לתינוק התחלה נקייה מהדהודים ומרחב משל עצמו.
אם החלטתם בכל זאת לקרוא לתינוק על שמו של אדם אהוב שנפטר, כדאי להוסיף שם נוסף, אמצעי, שישנה את התדר.
אם הגעת לאתר זה אולי יעניין אותך גם: בריאות רפואה משלימה רוחניות כלים לחיים טובים מיסטיקה |